Новини

изложба

Изложба в Посетителския център Поморийско езеро

Авг. 25, 2021
В приятна церемония и в присъствието на фотографи и гости, на 19 август от 19:00 часа в Посетителски център "ЗМ Поморийско езеро” се проведе заключителният етап от фотографския конкурс "20 години Защитена местност Поморийско езеро”.
Пред Центъра бе  – фотографска изложба, включваща 12-те най-добри фотографии, избрани в едноимения фотоконкурс, организиран от Община Поморие и СНЦ "Граждани за Поморие”.

Фотоконкурсът стартира на 22. 06. 2021 г. като до участие са допуснати осемдесет и четири фотографии на български и чужди автори, любители и професионалисти, които представят флората и фауната, както и пейзажни и репортажни кадри, уловили любопитни мигове от живота на Поморийското езеро.

Жури в състав: Председател – Георги Димитров и членове – Димитрина Андреева, Тодор Динев и Димитър Попов (ръководител проект Живот за Поморийската лагуна) и представители на организаторите – Милчо Талев и Ангелина Мержданова, селектираха 12-те най-добри фотографии, първите три, от които бяха наградени от спонсорите на конкурса – Гранд Хотел Поморие, "Св.Петър и Павел" и "Св. Георги" в деня на събитието. Всеки от тримата наградени получи безплатен уикенд за двама в различните хотели.

Първа награда заслужено отиде при Димо Шехларски от Бургас за неговия невероятен кадър на саблеклюн. 

Ръководителят на проекта "Живот за Поморийската лагуна" представи Поморийско езеро и неговата стойност за опазване на биоразнообразието. 

На чаша бяло вино и на залез слънце, пространството пред Посетителския център се оживи от настроението на фотографи, гости, организатори и спонсори, които не криеха задоволството си от качеството на селектираните снимки и красотата на любимото Поморийско езеро. Всички избрани за изложбата фотографи получиха поощрителни награди от Община Поморие. Снимките ще бъдат използвани за календара за 2022 или за специален фотоалбум на морската община.