Зелени Балкани Поморийски солници Българска фондация Биоразнообразие Tour du valat Програма life Natura2000

Новини

ние делфините

Днес е Денят на Черно море

31.10.2022
По случай Деня на Черно море екипът на Зелени Балкани и БФБ организира презентация "Ние Делфините!" посветена на едни от най-обичаните, но недостатъчно познати обитатели на нашето море.
На 29 октивмри от 14.00 часа в Експозиционен център Флора Бургас се проведе любопитна дискусия след интересната презентация на Димитър Попов, който е един от най-компетентните експерти на Зелени Балкани. Митко работи активно за изследване на китообразните в Черно море от 2006 г. и е участвал в многобройните дейности на организация за изследване, мониторинг, но и популяризиране на афалата, муткура и обикновения делфин (обитателите на Черно море). 
Той разказа подробности както за видовете и биологията им, така и за различните методи, които се използват за изследване, за усилията на Черноморските страни за изучаване и опазване на делфините. 
Публиката задава много въпроси както за самите бозайници, така и за начина по който се финансират тези дейности на колегите от Зелени Балкани и за трудностите през които преминават. 
Попов сподели и активната кампания в Платформата, която имат в момента По следите на делфините!, за която и вие може да дарите.